Menu 2

Skal halskæden være af, guld, sølv, læder eller noget helt fjerde?

Når man står i smykkeforretningen og kigger efter en ny halskæde, så er et af de helt store spørgsmål ofte, hvilket materiale skal halskæden være lavet af? Der findes mange forskellige materialer, som halskæder bliver lavet af. De mest populære og kendte er guld og sølv. Guld og sølv smykker er også ofte nogle af de dyre. Der findes andre alternativer såsom, andre metaler, læder og sågar træ. Halskæder i materialer som læder og træ, vil stort set altid være billigere end halskæder lavet af guld og sølv. Hvis man er på jagt efter det flotte og feminine udseende, er guld og sølv et rigtigt godt valg. Går man i stedet efter noget lidt mere råt, så kan en halskæde i læder eller træ være et godt valg. Udvalget af halskæder er heldigvis så stort nu om dage, så der uden tvivl vil være noget til enhver smag.

Hvordan er det nu lige med guld og karat?


Guld er et meget populært materiale, når man snakker om smykker og halskæder. Når man kigger efter smykker af guld, vil man altid støde på begrebet karat. Der er mange, som ikke helt er med på, hvad karat rent faktisk er. Karaten beskriver renheden af guldet, som er brugt til at lave det enkelte smykke. Helt rent guld er 24 karat og det kaldes pga. renheden, ”finguld.” Til smykker benyttes ofte, 22K, 18K, 14K og 8K. Jo lavere K (karat), desto større er indholdet af sølv, palladium, kobber eller zink i legeringen. Værdien på guldet, falder og stiger sammen med karaten. Det vil altså sige, at højere karat er lig med højere værdi og omvendt. Smykkeproducenter bruger de andre metaller til, at justere farven på guldet og smykket. En større mængde af sølv eller palladium giver hvidguld, mens en større mængde kobber giver rødguld.

Mere om halskæder

Vil du gerne læse mere om halskæder er der flere steder hvor du kan gøre det. Eksempelvis kan du her læse om halskæder til mænd, men du kan også finde mange andre sider på internettet hvor du kan læse om halskæder og andre smykker.